sopra i 49€ *
Customer Service
11.00 €
Weight: 400g
We only use animals that live in the wild in the lower Murgia Pugliese. Our products are processed using an artisanal method. Once the meat has been weakened, it is cut into very small pieces with the tip of a knife and left to rest for 24 hours in steel containers.
Preparation Method
Phase 1: Processing
The meat is salted, flavoured and mixed with vin cotto. It is immediately stuffed into the coarsest casing in order to have a size of at least 500 grams.
Phase 2: Seasoning
The product is left to dry in our trulli for at least 60 days.
Phase 3: Pressing
After being lightly smoked, it is pressed (hence the name soppressata) between marble slabs for a further 60 days.
*Cooked wine/vincotto: wine obtained by fermenting the must with the addition of cooked must reduced to 1/10.
The soppressata, included in the list of Traditional Agri-food Products with the typical name of a subburséte, is obtained from the knife-point processing of pork meat, a small percentage of lard, salt, pepper and is stuffed into natural pork gut characterised by its enlarged and irregular shape, coming from the caecum, which gives the product a more tender consistency than other salamis; after stuffing, it is smoked with strawberry bark, almond hulls and essences from the Mediterranean maquis. It is then cured for over 3 months in our cool, airy rooms.
Seasoning: 100 days
Raw material: Pork in the wild from our forests and our farms. The pieces of pork used are leg, shoulder and a small amount of fat.
How to pair it: With local cheeses and a nice glass of wine.
A bright red colour highlights its spiciness with a thick grain of meat interspersed with small amounts of fat.
The nose expresses the known sweet and clean and above all intense but not invasive hints of wood and smoke. Sensations that return in the mouth and combine with the spicy flavour.
It was founded on 20 April 2007 with the aim, as stated in the statute, of creating, managing and promoting the production chain of Capocollo di Martina Franca and sharing the inspiring principles of the international Slow Food movement.
Per fornire le migliori esperienze, utilizziamo tecnologie come i cookie per memorizzare e/o accedere alle informazioni del dispositivo. Il consenso a queste tecnologie ci permetterà di elaborare dati come il comportamento di navigazione o ID unici su questo sito.
🇮🇹 ITALY
🇪🇺 EUROPE
All meat products are prepared and shipped exclusively on Monday, Tuesday and Wednesday.
Subscribe our newsletter entering your email in the field below and receive immediately one welcome discount.
Il pagamento del prezzo dei prodotti e delle eventuali spese di spedizione e consegna, ove presenti, dovrà avvenire secondo una delle modalità indicate durante la fase di acquisto nello step “pagamenti”. In nessun caso saranno addebitati al Cliente costi superiori a quelli effettivamente offerti da Capocollo di Martina Franca S.r.l., in relazione allo strumento di pagamento da te prescelto.
PayPal è attualmente il sistema di pagamento sicuro e senza commissioni.
Alla conferma dell’avvenuta transazione, il Cliente verrà indirizzato al sito PayPal per completare il pagamento del relativo importo, che sarà addebitato immediatamente. Per motivi di sicurezza, Capocollo di Martina Franca S.r.l. accetta solo pagamenti provenienti da account PayPal verificati.
Attraverso Paypal è possibile pagare anche con carte di credito o prepagate:
In caso di pagamento mediante carta di credito su Paypal, le informazioni finanziarie (ad esempio, il numero della carta di credito/debito o la data della sua scadenza) saranno inoltrate, tramite protocollo crittografato, a Paypal senza che terzi possano, in alcun modo, avervi accesso.
Tali informazioni, inoltre, non potranno mai essere utilizzate da Capocollo di Martina Franca S.r.l. se non per emettere i relativi rimborsi in caso di eventuali restituzioni dei prodotti, a seguito di esercizio del diritto di recesso, ovvero qualora si renda necessario prevenire o segnalare alle forze di polizia la commissione di frodi sul Sito.
Se i fondi sono sufficienti e i dati correttamente inseriti, la transazione viene autorizzata istantaneamente e l’ordine è confermato tramite e-mail. L’acquisto verrà elaborato al momento stesso del ricevimento del pagamento, compatibilmente con la disponibilità in magazzino.
Puoi procedere al pagamento dell’ordine con un bonifico bancario anticipato. I dati per il bonifico sono contenuti nella mail di confema dell’ordine. Per impegnare realmente la merce, è indispensabile inviare via mail contabile del bonifico entro qualche ora dall’ordine. Decorse al massimo 12 ore, l’ordine sarà annullato da Capocollo di Martina Franca S.r.l. e comunicato al cliente tramite mail.